Miért való bárkinek az indukciós főzőlap?

Azoknak, akik a konyhában tevékenykednek, az egyik legjobb barátja a főzőlap, ami fontos szerepet tölt be a mindennapi főzésben és egy háztartás életében. Az energiatakarékos konyhai főzőlapjaink gyors és hatékony főzést biztosítanak, könnyű használni azokat és mindenféle olyan funkcióval el vannak látva, ami csak kell az ételkészítés során. Minden főzőlapnak van valamilyen egyedi funkciója általában, de minden esetre, beszélhetünk gáz főzőlapokról illetve indukciós főzőlapokról is, ha a kiválasztásáikról esik szó egy család ( vagy pedig éppenséggel étterem) életében.
Manapság az indukciós vagy üvegkerámia főzőlapok már szinte minden modern háztartásban megtalálhatóak. Innovatív funkcióik mellett, amelyek élvezetesebbé és kevésbé időigényessé teszik az ételeink elkészítést, a konyha izgalmas design elemévé és masszív központjává is válhatnak. De hogyan tudod eldönteni, hogy az indukciós vagy az üvegkerámia lenne-e jobb a számodra? Első kérdés, hogy mi is az az indukciós főzőlap, mit tud és miért is ajánlatos a használata?

indukcios-fozolap_pic2

Mi is az indukciós főzőlap?

Az indukciós főzőlapról azt kell tudni, hogy az indukciós melegítés elvén működik. Elektromágneses hullámokat használ, hogy csak az edény alját melegítse fel, amelyben örvénylő hőáramlatok alakulnak ki, tehát maga az indukciós főzőlap nem melegszik fel, csak az edény. Ennek a rendszernek köszönhetően jelentősen gyorsabban készíthetsz ételeket, és szinte egyáltalán nincs hőveszteség, amely komoly megtakarítást eredményezhet az áram tekintetében. Az ételek kellemetlen leégése miatt sem kell aggódnod, és egy ilyen főzőlapról azt is érdemes tudni, mikor kiválasztjuk, hogy határozottan biztonságosabb opciót jelent a kisgyerekes háztartásokban. Az indukciós főzőlap hátránya leginkább csak az, hogy új főzőedényeket kell beszerezni hozzá. Indukciós, biztonságos és energiatakarékos főzéshez ajánlott.

Az indukciós főzőlap kialakítása

Az Indukciós főzőlapok általánosan megemlíthető kialakításuknak köszönhetően egyszerre praktikusak és hatékonyak. Ráadásul jól is néznek ki, ha kedveljük a modern berendezéseket. A főzőlapok szuper hatásfokkal melegítik fel az edényeidet és a serpenyőidet a konyhában. És mivel csak melegítenek, kevesebb áramot fogyasztanak és biztonságosabbak is számodra és a családod számára, főleg ha kisgyerekek is vannak a családban. Illetve, az indukciós főzőlapok akár 50%-kal is energiatakarékosabbak, mint a kerámia- vagy üvegkerámia főzőlapok. Egy indukciós főzőlappal jobb és célzottabb hőátadás érhető el, amely gyorsabb és egyenletesebb melegítést eredményez. A főzőlapok felülete a főzés során nem izzik, így nem kell az odaégett ételek eltávolításával bajlódnod. Ez minden bizonnyal egy biztonságosabb opció is, amely kiküszöböli a forró felületek okozta égési sérülések kockázatát.

Az indukciós főzőlap előnyei:

Az indukciós főzőlap előnyei közé sorolandóak az alábbi lehetőségek, melyek elősegíthetik a főzőlapok kiválasztását és megvásárlását. 

  • Energiahatékony
  • Gyorsabb és egyenletesebb főzés
  • Biztonságos használat
  • Egyszerű karbantartás
  • Számos innovatív technológia
  • Modern design

A főzőlapokat a leggyakrabban klasszikus fekete kivitelben készítik. Ha azonban merészebb vagy, vagy stílusos konyhai belső térrel rendelkezel, valamilyen színes darabot is választhatsz. A matt és fényes fekete főzőlap mellett fehér indukciós főzőlap is elérhető már, sőt, akár sokkal többféle színben is beszerezhetőek akár.

indukcios-fozolap_pic3

Mit kell még tudni az indukciós főzőlapról?

Az indukciós főzőlapok segítenek pillanatok alatt elkészíteni a menüt, míg csökkentik a kiadásaidat is. Ráadásul szuper intelligensek! Ismerd meg az általánosan okos jellemzőit és funkcióit az indukciós főzőlapoknak, amik a főzést egy könnyebb és hatékonyabb élménnyé teszik!
A gyorsító funkció még több energiát ad az egyik főzőzónának, ami tökéletes a víz forralására vagy más folyadékok melegítésére. A gyorsítás egyetlen érintéssel bekapcsolható. Csupán annyi, a dolgod, hogy állítsd be az alacsony, közepes vagy magas hőfokot a rugalmas zónában. A főzőlap érzékeli az edények helyzetét és hozzájuk igazítja az energiabeállításokat. Megváltoztathatod mindegyik pozíció energiabeállítását egyesével, a főzőlap pedig emlékezni fog legközelebb is a beállításaidra, amikor aktiválod ezt a funkciót. Létezik olyan, hogy áthidaló funkció. Az áthidaló funkció pedig megengedi azt, hogy nagyobb vagy szokatlan méretű edényeket és serpenyőket használj, mivel ezzel szükség esetén összeköthetsz két főzőzónát egy nagyobbá. Az áthidaló funkcióhoz hasonlóan a rugalmas főzőzónák megengedik, hogy kísérletezz az adott főzőfelületen. Használhatod őket külön is, vagy nagyobbakhoz kötve – az éppen használt edény méretétől függően –, és könnyedén alkalmazkodnak különböző méretű és formájú lábasokhoz és serpenyőkhöz is. A páraelszívó nagyon fontos kelléke az ember konyhájának. Néhány indukciós főzőlap pedig ezzel a funkcióval is rendelkezhet! Egy beépített páraelszívó jó színben tünteti föl a konyhát, mivel nincs készülék a főzőlap fölött. A lap hőfokához automatikusan igazodik – minél melegebb a lap, annál erősebb az elszívó teljesítménye. Így kevesebb zajjal, és diszkrétebb kinézettel – szemmagasságba belógó páraelszívó nélkül – lehetővé teszi, hogy társalogj a vendégeiddel, családtagjaiddal egy kellemes vacsora vagy ebéd elkészítése közben, míg a konyhaszigeten főzöl. Ki ne örülne egy lehetséges automata funkciónak?
Az automata főzőfunkciókkal minden zóna előre be van állítva, hogy olvasszon, melegen tartson, forraljon, vagy lassan főzzön – adott modelltől függően.