Az alma chips, mint egészséges nasi

Úgy gondolom a nassolás egyfajta egészséges szinten hozzátartozik az egészséges étkezéshez. Nyilván nem arra gondolok, amikor ezek az egyszeri bűnözések felváltják a mindennapos étkezéseket, hiszen az már egy egészségtelen táplálkozásmódba csap át. Hanem a napi egy- egy kisebb nagyobb volumenű étkezések közötti kis harapnivalókra gondolok. Természetesen ebben az esetben sem mindegy, hogy ez pontosan, hogyan és miként zajlik. Abszolúte nem mindegy, hogy az ilyen jellegű étkezések során az ember mit fogyaszt, valami viszonylag egészséges táplálékot, mint az alma chipset vagy valami rémesen hizlaló egyéb sós ropogtatni valót. Az egészséges test és lélek egyensúlyához elengedhetetlenül fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy testünknek egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű táplálékot kap nap, mint nap. Hiszen abból táplálkozik és tartja fent magát mindvégig. Úgy gondolom, amit most bele fektetünk az egészségünkbe azt a testünk hosszútávon nagyon meg fogja hálálni és hosszú ideig fog minket jó egészségben szolgálni.

Az alma chips tulajdonságai

Miután az alma chips tulajdonképpen egy szárított alma, amit akár házilag sütőben is el lehet készíteni, úgy hiszem nem szükséges bemutatnom a hosszútávra gyakorolt előnyös hatásait. Mint tudjuk az almának számos jótékony hatása van, amely miatt szinte teljességgel elengedhetetlen az akár mindennapos fogyasztása. Az alma chips hasznos lehet abban az esetben is, ha nem igazán szeretjük úgy önmagában az almát, de a hatásait a szervezetünkre pedig szeretnénk élvezni. Hiszen attól még, hogy más formában fogyasszuk az almát a jótékony hatásai abszolút megmaradnak. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy tudatosan fogyasszuk az almát, ha lehet napi rendszerességgel. Az alma köztudottan a legegészségesebb gyümölcsök között van számon tartva. Köszönhetően annak, hogy jelentős mennyiségű az egészségünkhöz elengedhetetlen vitamin található meg benne, illetve rostokban gazdag tulajdonsága miatt is közkedvelt mind az egészséges életmód kedvelői, mind a fogyókúrázók körében.

Az alma chips és az alma jótékony tulajdonságai

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, hiszen rendkívül alacsony kalóriatartalmú, de emellett telis tele van rostokkal, illetve a szervezetünk számára hasznos tápanyagokkal. A szakértők azt tanácsolják, hogy minimum napi egy almát érdemes bele építeni a rendszeres táplálkozásunkba.

Kutatások igazolják, hogy már napi egyetlen alma is csökkenti az olyan betegségek kialakulásának a kockázatát, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. Az alma olyan összetevőket tartalmaz, amelyek a kutatások szerint védik a neuronokat, ezáltal csökkentik a gyulladás és az oxidatív stressz okozta sejthalált. A kvercetin alkotóelemét leginkább az alma héjában lehet nagyobb mennyiségben megtalálni.

Mint a legtöbben tudjuk az alma nagyon gazdag mindenféle rostokban, bizonyos fajta rostjai példának okáért azért felelősek, hogy csökkentsék a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatát, ami pedig ebben igazán érdekes, hogy az ezekért felelős rostok nem az alma húsában, hanem a héjában találhatóak. Az alma húsában található rostok, ezzel szemben a szív- és érrendszer számára biztosítanak hatalmas védelmet. A mondás miszerint, – minden napra egy alma az orvost távol tartja – valamennyire mégiscsak helytálló, hiszen a kutatások szerint, ha napi csak egyetlen almát eszel, már azzal is jelentősen is véded az egészséged, hiszen így csökkenhet a koleszterined szintje.

Az alma emellett szabályozza a vércukorszintet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Egy tanulmány azt is kimutatta, hogy azoknál a személyeknél, akik mindennap legalább egy almát megettek, 7 százalékkal csökkent esetükben a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélye, amely azért igencsak figyelemfelkeltő arány.

Megint csak nagyon érdekes, hogy az alma a hírhedt stroke ellen is képes felvenni a harcot. Maga a stroke olyan szinten súlyos probléma, hogy bizonyos kimutatások alapján, szinte minden percben életét veszti valaki stroke miatt, éppen emiatt az egyik legmagasabb halálozási aránnyal járt betegség az egész világon. Viszont az alma, csodálatos összetevői és hatásköre folytán ennek a betegségnek a kockázatát is jelentősen képes csökkenteni.

Továbbá megint csak egy hatalmas előnye az almának, hogy a tudósok azt is bebizonyították, hogy a rendszeres fogyasztása jelentős védelmet jelenthet az asztma ellen. Ezt legfőképpen a gyümölcs húsában megtalálható antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönheti.

Véleményem szerint hasznos lehet, ha a nassolni valók helyett is inkább alma chipset fogyasztunk ezzel ügyelve az egészséges egyensúlyra.

Alma chips a diétásoknak

Úgy gondolom az alma fogyasztása elengedhetetlenül fontos az egészségünk szempontjából, hiszen mind a testi, lelki illetve mentális egészségünkhöz is igen nagymértékben hozzájárul. Ha ehhez hozzáveszem, hogy egy ilyen egészséges csemegével kiválthatjuk a máskülönben igen energiadús és sokkal kevésbé jótékony hatású junk food fogyasztást, akkor egyértelmű, hogy az alma chips újabb jó pontot kap. Fogyaszthatják paleózók, gluténérzékenyek, laktózérzékenyek, de javallott sportolóknak is, hiszen testileg, lelkileg egyaránt felfrissít.